Brokoli Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 500 g. Brokoli
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Üstü İçin: Lezzi Kızarmış Çıtır Soğan Parçaları (Yarım Paket/250 g.)
Brokoli Graten Nasıl Yapılır?
- Brokoli çiçeklerini ayırın. Yıkayıp süzün ve tuzlu sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar bekletin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
- Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaşça ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Sos kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Brokolilerin yarısını yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine beşamel sosun yarısını dökün. Kalan brokolileri ilave edip üzerini kalan beşamel sosla kaplayın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Üzerine yarım paket Lezzi Kızarmış Çıtır(Kıtır) Soğan Parçaları‘nı ekleyin.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Brokoli Graten Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Brokoliler çok yumuşak olmamalıdır. Olduğu takdirde dokusal olarak hoş bir hale gelmez.
- Beşamel sos hazırlanırken içerisine 1 adet defne yaprağı ve muskat rendesi eklerseniz ekstra lezzet katacaktır.
- Beşamel sosun kıvamı akıcı olursa brokoli lezzeti içine daha çok çekecektir.
- Brokoli ve sos harmanlanarak tepsiye eklenmelidir. Sos brokoliyi kapladığında lezzet katlanır.